Pratite nas

Izbornik jezika

Slika

IWE / IWT

Slika

 

Institut za zavarivanje d.o.o. Tuzla, u saradnji sa Društvom za zavarivanje BiH i Društvom za unapređenje zavarivanja Srbije organizuje kurs / tečaj za internacionalne inženjere i internacionalne tehnologe za zavarivanje.

Kurs / tečaj je prema programu Internacionalnog Instituta za zavarivanje (IIW) te se po uspješnom završetku kursa stiče zvanje Internacionalnog inžinjera zavarivanja ili Internacionalni tehnologza zavarivanja (INTERNATIONAL WELDING ENGINEER & INTERNATIONAL WELDING TECHNOLOGIST).

 

Kurs / tečaj se održava srijedom, četvrtkom, petkom i subotom u Institutu za zavarivanje d.o.o., Bosne Srebrene br.6 – 75000 Tuzla.

Osposobljavanju mogu pristupiti diplomirani inženjeri, inženjeri (3 godine) i tehničari mašinstva, brodogradnje, metalurgije, građevinarstva, elektrotehnike i rudarstva (mašinski smjer.)

 

Kurs / tečaj traje minimalno 446 sati za inženjere i 350 sati za tehničare.

Nakon položenih ispita (4 ispita pismena + 4 ispita usmena i završni ispit) polaznik kursa / tečaja dobija internacionalnu diplomu 

INTERNATIONAL WELDING ENGINEER ili  

INTERNATIONAL WELDING TECHNOLOGIST 

(Internacionalni inženjer za zavarivanje ili Internacionalni tehnolog za zavarivanje).

Ova diploma je na engleskom jeziku i vrijedi u cijelom svijetu.

 

 

Cijena kursa / tečaja sa PDV –om:

Za inženjere.........................................................................................7.800,00 KM

Za tehničare.........................................................................................6.900,00 KM

 

Plaćanje se može izvršiti u dva dijela, 60 % prije početka kursa / tečaja, a 40 % nakon odslušanih 140 sati nastave.

 

Napomena:

Sva preduzeća, pogoni, radionice i gradilišta za zadovoljavanje osnovnog uslova za dobijanje certifikata prema EN ISO 3834 (EN 729) i EN 1090, moraju imati prema vrsti i obimu proizvodnje za to adekvatne zavarivačke kadrove prema EN 14731 (EN 719). Najčešće su to internacionalni inženjeri i internacionalni tehnolozi zavarivanja. Kod većih pogona i gradilišta neminovno je da se imaju i praktičari i specijalisti zavarivanja. Osposobljenim kadrovima za zavarivanje ne samo da se stiče uslov za zadovoljenje, što se tiče certifikata prema EN normama, već se stiču bolji uslovi i poboljšanje kvaliteta u zavarivanju i konkurencije na sve oštrijem i zahtjevnijem evropskom i svjetskom tržištu.

0 0

Kontaktirajte nas

 

 

Institut za zavarivanje d.o.o.
Bosne Srebrene br. 6,
Tuzla, 75000
Bosna i Hercegovina
Telefon: 035/340-080


Mapa

Zvuk koji obećava