Pratite nas

Izbornik jezika

Slika

IWE / IWT

Slika

 

Institut za zavarivanje d.o.o. Tuzla, u saradnji sa Društvom za zavarivanje BiH i Društvom za unapređenje zavarivanja Srbije organizuje kurs / tečaj za internacionalne inženjere i internacionalne tehnologe za zavarivanje.

Kurs / tečaj je prema programu Internacionalnog Instituta za zavarivanje (IIW) te se po uspješnom završetku kursa stiče zvanje Internacionalnog inžinjera zavarivanja, Internacionalni tehnolog zavarivanja ili Internacionalni specijalista zavarivanja (INTERNATIONAL WELDING ENGINEER, INTERNATIONAL WELDING TECHNOLOGIST, INTERNATIONAL WELDING SPECIALIST).

 

Kurs / tečaj se održava srijedom, četvrtkom, petkom i subotom u Institutu za zavarivanje d.o.o., Bosne Srebrene br.6 – 75000 Tuzla.

Osposobljavanju mogu pristupiti diplomirani inženjeri, inženjeri (3 godine) i tehničari mašinstva, brodogradnje, metalurgije, građevinarstva, elektrotehnike i rudarstva (mašinski smjer.)

 

Kurs / tečaj traje minimalno 446 sati za inženjere i 350 sati za tehničare.

Nakon položenih ispita (4 ispita pismena + 4 ispita usmena i završni ispit) polaznik kursa / tečaja dobija internacionalnu diplomu 


INTERNATIONAL WELDING ENGINEER
INTERNATIONAL WELDING TECHNOLOGIST
INTERNATIONAL WELDING SPECIALIST 

(Internacionalni inženjer zavarivanja, Internacionalni tehnolog zavarivanja ili Internacionalni specijalista zavarivanja).

Ova diploma je na engleskom jeziku i vrijedi u cijelom svijetu.

 

 

Cijena kursa / tečaja sa PDV –om:

Za inženjere.........................................................................................7.900,00 KM
Za tehničare.........................................................................................7.000,00 KM
Za specijaliste......................................................................................6.200,00 KM

 

Plaćanje se može izvršiti u dva dijela, 60 % prije početka kursa / tečaja, a 40 % nakon odslušanih 140 sati nastave.

 

Napomena:

Sva preduzeća, pogoni, radionice i gradilišta za zadovoljavanje osnovnog uslova za dobijanje certifikata prema EN ISO 3834 i EN 1090, moraju imati prema vrsti i obimu proizvodnje za to adekvatne zavarivačke kadrove prema EN 14731. Najčešće su to internacionalni inženjeri, internacionalni tehnolozi zavarivanja i internacionalni specijalisti zavarivanja. Kod većih pogona i gradilišta neminovno je da se imaju i praktičari i specijalisti zavarivanja. Osposobljenim kadrovima za zavarivanje ne samo da se stiče uslov za zadovoljenje, što se tiče certifikata prema EN normama, već se stiču bolji uslovi i poboljšanje kvaliteta u zavarivanju i konkurencije na sve zahtjevnijem evropskom i svjetskom tržištu.

Datoteke

icon
0 0

Kontaktirajte nas

 

 

Institut za zavarivanje d.o.o.
Bosne Srebrene br. 6,
Tuzla, 75000
Bosna i Hercegovina
Telefon: 035/340-080


Mapa

Zvuk koji obećava