Pratite nas

Izbornik jezika

Slika

Obuka za nastavnike srednjih stručnih i tehničkih škola 2021

Institut za zavarivanje je domaćin obuke za nastavnike srednjih stručnih i tehničkih škola u okviru projekta "Stručno obrazovanje u BiH".

Nastavnici stručno-teorijske i praktične nastave iz Srednjoškolskog centra Vogošća, Srednjoškolskog centra Ilijaš, Srednjoškolskog centra Hadžići, Mješovite srednje škole Tešanj i Tehničke škole Gradiška će kroz teorijski i praktični dio obuke povećati svoje kompetencije i vještine iz postupaka zavarivanja. Na taj način će uspješno realizovati sadržaje i ciljeve učenja iz nastavnih planova i programa za zanimanja iz porodice zanimanja mašinstva i obrada metala i unaprijediti kvalitet praktične nastave.

Posebno će fokus biti na MIG/MAG i TIG postupcima zavarivanja, kao i na ispitivanju materijala i zavarenih spojeva. Učesnici će se upoznati i sa procesom certificiranja te novim razvojem u sektoru zavarivanja tj. novim naprednim tehnologijama - automatizacija, robotizacija. 

Aktivnost usavršavanja nastavnika iz postupaka zavarivanja se odvija u okviru projekta „Stručno obrazovanje“. Projekat je sufinansiran od strane Ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj Savezne Republike Njemačke (BMZ) i Švicarske agencije za razvoj i saradnju (SDC), a implementira ga GIZ – Njemačko društvo za međunarodnu saradnju.

0 0

Kontaktirajte nas

 

 

Institut za zavarivanje d.o.o.
Bosne Srebrene br. 6,
Tuzla, 75000
Bosna i Hercegovina
Telefon: 035/340-080


Mapa

Zvuk koji obećava