Pratite nas

Izbornik jezika

Slika

Takmičenje učenika srednjih škola sa područja TK za zanimanje ''Zavarivač'' - 2017

Dana 15.04.2017.godine u organizaciji JU Mješovite srednje mašinske škole Tuzla a uz podršku Ministratsva obrazovanja, nauke, kulture i sporta TK, Pedagoškog zavoda TK održano je takmičenje učenika srednjih škola sa područja TK za zanimanje ''Zavarivač''. Takmičenje je održano u prostorijama ''Instituta za zavarivanje'' Tuzla.

Učešće u ovom takmičenju uzelo je deset škola  sa područja  Tuzlanskog kantona koje obrazuju učenike za zanimanje ,,Zavarivač'' a učenici su se takmičili iz REL postupka zavarivanja. Ocjenjivačka komisija se sastojala od stručnih osoba koje posjeduju zvanje internacionalnih inžinjera zavarivanja a uposlenici su respektabilnih kompanija: ''Instituta za zavarivanje'' Tuzla ', 'Termoelektrane'' Tuzla, i ''ALFE – MI'' Živinice.

 

Takmičenju je pristupilo 20 učenika a postignuti su sljedeći rezultati:

  1. mjesto  Poljić Mehmed - Mješovita srednja mašinska škola Tuzla
  2. mjesto Alić Dino - Mješovita srednja škola Banovići
  3. mjesto Haračić Dževad - Mješovita srednja škola Teočak.


Takmičenju su pristupili učenici mješovitih srednjih škola iz Tuzle, Lukavca, Živinica, Banovića, Kalesije, Gračanice, Gradčca, Čelića, Teočaka i Živinica.

U nadi da će ovo takmičenje prerasti u tradicionalno, a uz podršku nadležnog ministarstva i Pedagoškog zavoda TK na ovaj način ćemo promovirati jedno od najdeficitirarnijih zanimanja trenutno u BiH. 

 

0 0

Kontaktirajte nas

 

 

Institut za zavarivanje d.o.o.
Bosne Srebrene br. 6,
Tuzla, 75000
Bosna i Hercegovina
Telefon: 035/340-080


Mapa

Zvuk koji obećava