Pratite nas

Izbornik jezika

Slika

Završena je obuka za nastavnike srednjih stručnih i tehničkih škola - Dodjela certifikata


Završena je obuka iz postupaka zavarivanja za nastavnike srednjih stručnih i tehničkih škola u trajanju od 80 sati. Obuka je trajala od 23.8. do 03.09.2021. godine u Institutu za zavarivanje u Tuzli.

Nastavnici su u sklopu obuke imali priliku usavršiti svoje vještine MIG/MAG postupkom, REL i TIG postupkom. U sklopu obuke takođe su imali priliku proširit svoja znanja u ispitivanju materijala sa i bez razaranja u akreditovanom laboratoriju Instituta za zavarivanje d.o.o. Tuzla. Takođe, organizovana je posjeta DKR centru za robotiku gdje su kandidati imali priliku upoznati se sa svim prednostima upotrebe robota u svijetu zavarivanja.

Nastavnici stručno-teorijske i praktične nastave iz Srednjoškolskog centra Vogošća, Srednjoškolskog centra Ilijaš, Srednjoškolskog centra Hadžići, Mješovite srednje škole Tešanj i Tehničke škole Gradiška su kroz teorijski i praktični dio obuke povećali svoje kompetencije i vještine iz postupaka zavarivanja. Na taj način će uspješno realizovati sadržaje i ciljeve učenja iz nastavnih planova i programa za zanimanja iz porodice zanimanja mašinstvo i obrada metala i unaprijediti kvalitet praktične nastave.

Aktivnost usavršavanja nastavnika iz postupaka zavarivanja se odvijala u okviru projekta „Stručno obrazovanje“. Projekat je sufinansiran od strane Ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj Savezne Republike Njemačke (BMZ) i Švicarske agencije za razvoj i saradnju (SDC), a implementira ga GIZ – Njemačko društvo za međunarodnu saradnju. Svim kandidatima se zahvaljujemo na divnoj saradnji te im želimo puno uspjeha u implementacija naučenog novim generacijama.

0 0

Kontaktirajte nas

 

 

Institut za zavarivanje d.o.o.
Bosne Srebrene br. 6,
Tuzla, 75000
Bosna i Hercegovina
Telefon: 035/340-080


Mapa

Zvuk koji obećava